Milliardær hedgefondssjef Ray Dalio sier at Bitcoin kan tjene som en „diversifier“ til gull

  • Fra en boble til et gullalternativ
  • “Smart diversifisering”

Bridgewater Associates-sjef Ray Dalio har tilsynelatende myket opp sin holdning til Bitcoin, og anerkjent det som et alternativ til gull under hans siste AMA („Ask Me Anything“) -økt på Reddit.

Han hevder at det kan tjene som Bitcoin Evolution et mobilt lager for rikdom med begrenset tilgang:

„Jeg tror at bitcoin (og noen andre digitale valutaer) de siste ti årene har etablert seg som interessante gulllignende aktivealternativer, med likheter og forskjeller med gull og andre begrensede forsyninger, mobile (i motsetning til eiendomsmegling) formuer. Så det kunne tjene som en diversifiserende leverandør av gull og andre slike lager av formue. „

Fra en boble til et gullalternativ

Nylige kommentarer representerer en stor rolle i Dalios synspunkter på Bitcoin. Tilbake i september 2017 valgte han å avvise kryptovalutaen som en “boble”.

Bare i forrige måned gjentok han at det ikke var en „god formue“ på grunn av volatiliteten. Dette var etter at andre hedgefondlegende Stanley Druckenmiller mente at Bitcoin var bedre enn gull.

Likevel er Dalio langt fra å ta opp „gull 2.0“ -fortellingen. Grunnleggeren av verdens største hedgefond har fortsatt „en sterkere preferanse“ for det gule metallet siden det eies av sentralbanker:

„Når det gjelder bitcoin i forhold til gull, har jeg en sterk preferanse for å ha de tingene som sentralbankene vil ha og bytte verdi i når de prøver å gjøre transaksjoner.“

Dalio nevnte nylig at han ikke kunne forestille seg at sentralbanker hadde Bitcoin:

„I motsetning til gull, som er den tredje høyeste reserveaktiva som sentralbankene eier, kan jeg ikke forestille meg sentralbanker, store institusjonelle investorer, bedrifter eller multinasjonale selskaper som bruker det.“

Paul Tudor Jones sier at Bitcoin kan være nytt gull mens man sammenligner Altcoins med kobber

“Smart diversifisering”

Bridgewater Associates-sjefen anbefalte også „smart diversifisering“ på grunn av den raskt voksende gjelds- og pengetrykkingen:

“Jeg tror at med den enorme mengden gjeld og penger som er opprettet og vil bli skapt i fremtiden, er det viktigste å være oppmerksom på verdien av gjeld og penger i forhold til verdien av eiendeler og andre valutaer … Jeg vil anbefale smart diversifisering når det gjelder a) aktivaklasser, b) valutaer og c) land. ”

Von admin